Redyak
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een baan in de werktuigbouwkunde?

Ben jij toevallig afgestudeerd voor de studie werktuigbouwkunde? Als je dit leest dan is dat waarschijnlijk het geval. Zo ja, wat tof dat je die studie hebt afgerond! Weet jij toevallig ook al waar je gaat werken? Zo niet, dan geven wij je graag adviezen over hoe jij de juiste baan vindt in de werktuigbouwkunde. Tijdens deze blog gaan we een klein beetje in op de inhoud van het vak werktuigbouwkunde en geven we tips over hoe je de juiste baan vindt. 

Het vak werktuigbouwkunde

We geven je zo dadelijk tips over hoe je de juiste baan vindt in de werktuigbouwkunde, maar geven we nog even kort een betekenis aan het vak werktuigbouwkunde. Binnen het vak houd je je voornamelijk bezig met het ontwerpen en fabriceren van machines en werktuigen, vaak ook wel het ontwerpen van dynamische voertuigen genoemd. Het vak werktuigbouwkunde is eigenlijk erg veelzijdig en specialistisch. Dit komt omdat je bezig bent allerlei soorten machines, zoals voertuigen en bouwinstallaties. Daarbij leer je deze mechanismen te ontwerpen, produceren, onderhouden en technisch te verbeteren. Deze vele onderdelen maken het vak erg lastig om kort uit te leggen. Heb je ook al zin om aan deze machines te werken?

Waar eindig je met deze studie?

Binnen welke functies kan je gaan werken na het afronden van de studie werktuigbouwkunde? Voorbeelden van banen zijn productie-ingenieur, technisch ontwerper en ontwikkelaar van technische installaties. Zo kan je bijvoorbeeld meewerken aan de productie van machines voor Defensie. Omdat er zoveel mogelijk is met de studie en je in aanmerking komt voor een hoop functies is het belangrijk om voor jezelf te weten waar jij wil werken. Ontwerp je liever of produceer je liever? Om je te helpen met je zoektocht adviseren we je om eens te gaan kijken naar vacatures in de werktuigbouwkunde van T-Pion. Het vak is namelijk bijna te breed om het helemaal op eigen houtje te regelen. Op deze manier kom je er zeker achter welke functie bij jou past! 

https://www.t-pion.nl/