Redyak
Image default
Bedrijven

IPTV-box kopen of overslaan?

Een IPTV box voorziet alle zenders in een abonnement, de afkorting van IPTV staat voor Internet Protocol TeleVision. IPTV verschilt van een normaal televisie kijken, doordat het signaal van een IP-protocol wordt ontvangen. Bij het traditionele televisie kijken gaat het signaal meestal via een coaxkabel. Mensen denken vaak dat IPTV enkel op internet gekeken kan worden, echter zit dit iets anders in elkaar. Het signaal wordt namelijk op een afgesloten netwerkt gebruikt wat compleet apart staat van internet. Het is dus een netwerk op zich, waar alleen IPTV-verkeer gebruikt wordt. Doordat dit een apart netwerk is kan de benodigde bandbreedte gewaarborgd blijven.

 Wat heb je nodig bij een IPTV?

Indien je gebruik wilt maken van een IPTV, dan heb je eerst een signaal nodig. Diverse providers bieden dit signaal aan. De meeste providers zenden voornamelijk ADSL-signalen uit. Naast deze signalen heb je ook een decoder nodig, deze wordt meestal door de provider aangeleverd. Daarnaast heb je ook nog een modem nodig. Hierop sluit je de decoder aan. Nu kun je dan gebruik maken van IPTV, deze kun je vervolgens afspelen op je SMART TV. Met een IPTV-pakket heb je geen limiet op het aantal zenders. Je kunt alle zenders bekijken die in het pakket van je provider zitten. Indien je geen SMART TV bezit, dan kun je alsnog gebruik maken van IPTV, met IPTV-bundel pakketten kun je een media box en IPTV-pakket samen kopen.  

Vele Voordelen van IPTV

De meest mensen zien met name de voordelen in van IPTV, daarop stappen steeds meer mensen over op dit abonnement. IPTV is zeer effectief voor het ontvangen van diverse TV-signalen van over de hele wereld. Ook is het beeldkwaliteit vaak beter dan bij kabel tv. Daarnaast kun je programma’s die je graag ziet opnemen en opslaan op een externe harde schijf, die aangesloten is op een IPTV-box. Hierdoor kun je de programma’s later terugkijken via een interactief menu. Een ander voordeel van een IPTV-box is het grootschalig portfolio van films en series. Dit wordt mogelijk gemaakt door de VOD-functie ‘Video On Demand’. Dit is een catalogus vaan video’s en tv-programma’s deze kun je elk moment van de dag afspelen.

Interactieve tv

Door middel van een IPTV kun je heel veel televisiezenders bekijken. Dit kan ook met een gewoon televisieabonnement door diverse providers binnen Nederland. Maar indien je meer zenders wilt, zul je ook altijd extra pakketten van deze providers moeten afnemen. Dit kan leiden tot hele hoge maandlasten voor de extra pakketten. Een ander voordelig bijkomstigheid is dat het installeren van een IPTV-box hoogstens 20 minuten duurt. Wel dient de box voorzien te zijn van internet, de beste optie hiervoor is vaak bekabeld internet.

https://iptv-kopen.com/iptv-box/

Gerelateerde artikelen

Ga je verhuizen en ben je op zoek naar nieuwe meubels? Let hier dan zeker op!

Hoe vind je de juiste elektricien?

Een verpakking met logo laten maken