Vaatwasser reparatie legt helder uit waarom uw vaatwasser niet meer goed schoon maakt

Vaatwasser reparatie Amsterdam legt uit waarom uw vaatwasser niet meer goed schoon maakt

Het enige dat u met uw vaatwasser moet doen, is de afwas. Als het zijn werk niet goed doet, probeer dan deze eenvoudige tips om je vaat weer sprankelend te krijgen.

Vuil en vet opbouwen

Helaas is uw vaatwasser waarschijnlijk niet zo schoon aan de binnenkant als de gerechten die eruit komen. Voedseldeeltjes, vetophopingen en ander vuil worden gemakkelijk verstrikt in filters, steken in zeehonden en zweven op de bodem van uw vaatwasser. Voer minstens een keer per maand een afwasprogramma zonder afwas uit. U kunt hiervoor een speciale vaatwasserreiniger kopen, die vet en kalkafzetting zal verwijderen. Gebruik in plaats daarvan azijn voor een natuurlijke optie. Als de cyclus is afgelopen, kijk dan goed in je vaatwasser. Verwijder alle vuil van de bodem – gevallen bestek, grote stukken voedsel of stukjes gebroken vaat. Veeg grime weg en gebruik een tandenborstel om in de scheuren te komen. Veeg de afdichtingen en de deuren schoon om te voorkomen dat voedsel zich opstapelt en lekken veroorzaakt.

Vaatwasser reparatie Amsterdam reinigt filters en afvoerpompen

Verstopte filters

De filters kunnen na verloop van tijd gemakkelijk verstopt raken met stukjes voedsel en je zult waarschijnlijk geschokt zijn over wat je daar aantreft! Volg de instructies van uw fabrikant om alle filters van uw machine te verwijderen en reinig ze grondig met niet-schurend reinigingsmiddel, zoals afwasmiddel.

Onjuist laden

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar hoe u uw vaatwasser inlaadt, heeft invloed op hoe schoon uw vaatwerk eruit komt. Zorg ervoor dat er ruimte tussen de bekers, borden en kommen blijft, zodat het water ertussen kan bewegen. Overbelast uw vaatwasser niet en overweeg om de vaat af te spoelen voordat u deze in de oven plaatst, vooral als deze erg vettig is.

Te veel of te weinig afwasmiddel

Het wasmiddel is ontworpen om vet af te breken, dus als u te weinig hebt, worden uw vaatwerk niet zo schoon als u zou willen. Het tegenovergestelde is ook waar. Te veel wasmiddel kan een restje witte vlekken achterlaten op borden of troebele plekken op een bril.

Vaatwasser reparatie Amsterdam reinigt de sproeiarmen van uw vaatwasser

Verstopte sproeiarm

Verstopte sproeiarmen zijn een van de meest voorkomende problemen in een vaatwasser. Als u in een gebied met hard water woont, kan dit kalkaanslag veroorzaken, maar soms kan zelfs wasmiddelresidu het probleem zijn. Raadpleeg de instructies van uw fabrikant over het verwijderen van de sproeiarmen. Controleer de gaten op verstoppingen en gebruik iets duns zoals een draadhanger of staalkabel om ze te ontstoppen.

Als de problemen aanhouden, overweeg dan om bij vaatwasser reparatie Amstelveen een kijkje te laten nemen.

https://witgoed-reparatie.net