Redyak
Image default
Entertainment

Hollands feest

Je houdt ervan of je houdt er niet van, puur Hollandse meezing feestjes. Gezellig een avondje met alle vrienden naar de kroeg, karaokebar of groots event om lekker de hele avond mee te zingen met nationale volkshelden als André Hazes, Guus Meeuwis en Tino Martin.

Nederland kent vele grote feesten, festivals en optredens die puur bekende artiesten neerzetten van het Nederlandse volkslied. Hier komen volkszangers van alle vormen en maten om op te treden met hun eigen liedjes of covers van de wat meer bekende liedjes. De line-up wordt veelal aangevoerd door een Tino Martin die versterkt wordt door een aantal andere volkszangers. En de Nederlanders kunnen er maar geen genoeg van krijgen.

Bekendste Nederlandse feesten

Het winterparadijs in Amsterdam, Puur Hollands in Den Bosch, Vrienden van Amstel Live in Ahoy, Groots met een Zachte G in Eindhoven en ga zo maar door. Al deze feesten zijn elk jaar stijf uitverkocht en zijn een paar van de voorlopers in Hollandse avonden. De sfeer is dan ook meestal heel goed op zulke feesten. Gewoon lekker bier zuipen en meezingen met zijn alle, vele Nederlanders doen zij niks liever in het weekend. 

 Bekendste Nederlandse artiesten

Op de meeste feesten staat een bepaald team aan artiesten dat vaak vergelijkbaar is. Veelal is dat een André Hazes jr., Tino Martin, Snollebollekes, John West, Djagno Wagner, Frans Duijts, Grad Damen, de Lawineboys en Stef Ekkel. Maar naast hun staan er nog vele andere mannelijke en vrouwelijke artiesten vaak op de line-up.

 Avonden als deze staan dan ook bekend als pure gezelligheid. Een feest zonder een echte volkszanger zou bijna geen feest genoemd mogen worden!