Wat is een sapvastenkuur 7 dagen?

Redyak

Een goede sapvastenkuur  van 7 dagen is een kuur van een aantal dagen waarbij je geen vast voedsel eet maar enkel sap drinkt. Wanneer je kiest voor een uitgebalanceerde kuur dan kom je geen voedingsstoffen en vitaminen tekort. Het wordt vooral gezien als een manier om te detoxen, je lichaam te reinigen en te ontdoen van afvalstoffen. Door tijdelijk te stoppen met de inname van vast voedsel komt je spijsvertering stil te liggen. Je darmen hebben dan te tijd om zich te ontdoen van opgehoopte afvalstoffen. Ook mensen die willen afvallen kiezen soms voor een sapvastenkuur 7 dagen als begin van een dieet gebaseerd op het terugdringen van de inname van ongezond voedsel.

Voor wie?

Een sapvastenkuur 7 dagen is niet iets waar lichtzinnig mee omgesprongen moet worden. Het vereist dat je de tijd voor jezelf neemt, een aanloopje neemt naar de kuur toe en gemotiveerd bent om de kuur tot het einde vol te houden. Redenen voor het doen van een sapvastenkuur 7 dagen zijn vaak gezondheidsklachten die gelinkt kunnen worden aan een slechte levensstijl en een slecht voedingspatroon. Klachten als futloosheid, vermoeidheid, depressie, hoofdpijn, een slechte huid en tandvleesproblemen kunnen hiervan het gevolg zijn. Voor veel mensen is dit een reden om te kiezen voor een sapkuur. Deze is echter niet voor iedereen geschikt. Je kunt beter geen sapvastenkuur 7 dagen  doen als je zwanger bent of last hebt van diabetes, ondergewicht of leverproblemen.

Hoe bereid je je voor op een sapvastenkuur 7 dagen?

Wil je enkele dagen vasten op basis van sap dan moet je je goed voorbereiden. Abrupt stoppen met het innemen van vast voedsel en andere zaken als koffie, zwarte thee, alcohol en supplementen kan leiden tot bezwaren van je lichaam. Het is daarom belangrijk een aanloopje te nemen waarin je je inname van vast voedsel afbouwt. Daarna kun je beginnen met de sapvastenkuur 7 dagen en daarna moet je het innemen van vast voedsel ook weer langzaam opbouwen. Kijk voor meer informatie op onze website.