Redyak
Image default
Winkelen

112 Meldingen Holten

Het is voor iedere burger belangrijk om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws in zijn regio. In Holten is het 112 meldingennummer een bruikbaar middel om dit op de hoogte te blijven. Op deze pagina lees je meer over wat 112 meldingen in Holten precies betekenen, en wat je kunt doen als je een melding verzendt.

Waarom 112?

De meldingscode 112 staat voor een ‘urbane emmer’ join code en is het europese noodnummer, dat gebruikt wordt in heel Europa. Dit nummer is ingesteld om ervoor te zorgen dat burgers hulp kunnen inschakelen in geval van nood, zoals ongevallen, branden, medische noodgevallen en soortgelijke situaties. Afhankelijk van waar je bent in de wereld, kun je het nummer bellen dat overeenkomt met de noodcode van dat land. In Nederland is het nummer 112. Wanneer je dit nummer belt vanaf een vaste telefoon of mobiele telefoon, zal je geholpen worden door de hulpdiensten (zelfs als je buiten Holten bent).

Hoe werkt het?

Als je het noodnummer 112 in Holten belt, zal je in contact worden gebracht met de meldkamer van de plaatselijke politie. De meldkamer beoordeelt je melding en stuurt, als dat nodig is, een eenheid ter plaatse. De meldkamer stuurt ook andere politie-eenheden zoals ambulance, brandweer of een technische hulpdienst. Als je een persoonlijk alarm systeem hebt geïnstalleerd, dan zal het alarm automatisch worden verzonden naar de meldkamer. In dit geval zal de meldkamer direct contact met je opnemen om te beoordelen of je hulp nodig hebt.

Wanneer je 112 belt

Als je 112 belt moet je duidelijk vermelden wat er aan de hand is. Geef ook je naam en telefoonnummer. Als je een adres hebt waar de hulpdiensten heen zouden kunnen komen, geef dat ook door.

Voor meer informatie

Voor meer informatie over 112 meldingen in Holten kun je de website 112 meldingen Holten raadplegen.

Conclusie

Het 112 meldingen nummer is een nuttig middel voor iedereen die zich in Holten bevindt. Door 112 te bellen in geval van nood kun je gebruik maken van de response van de hulpdiensten – politie, brandweer, ambulance en technische hulpeenheid. Meer informatie hierover kun je vinden op de website 112 meldingen Holten.