Redyak
Image default
Woning en Tuin

Hoe bepaal je de juiste raamdecoratie voor in jouw situatie?

Eerst een paar keer diep ademhalen, en nu als je eenmaal kalm, beheerst en perfect bedaard bent verder lezen. Huisdecoratie kan een frustrerend, tegenwerkend proces zijn, maar als het klaar is, is de voldoening het helemaal waard. Wij bij Raamdecoratie.com streven ernaar je te verlichten, te kalmeren, en te helpen als het tijd wordt om je eenmalige raambekleding uit te zoeken. Hier hebben we een paar wijze tips op een rijtje gezet om je te helpen bij een deel van de keuzedilemma’s.

Laten we eerlijk zijn je wilt raambekleding, of het nu jaloezieën, rolgordijnen, of gordijnen zijn, je wilt dat ze perfect en goedkoop zijn. Goedkope jaloezieën die toch van hoge kwaliteit zijn en speciaal voor jou gemaakt lijken misschien onmogelijk, maar vertrouw erop dat je hier geen compromissen hoeft te sluiten. Er is een enorme collectie jaloezieën en gordijnen waaruit je kunt kiezen die zich aan je budget en je smaak houden, dus dat hoeft niet je ultieme zorg te zijn.

Waar je op moet letten is het volgende…

1) Wil je met gedeeltelijk geopende jaloezieën het licht in de kamer toelaten?

Wil je met gedeeltelijk geopende jaloezieën toch wat licht in de kamer of woning krijgen, dan zijn horizontale jaloezieën de beste optie. Door de kleine spleten tussen de lamellen komt er altijd wat licht in je kamer, zelfs als ze helemaal dicht zijn. Maar als je je knusse lange dutjes in perfect licht gefilterde kamers wilt doen, dan zijn de verduisterende rolgordijnen of vouwgordijnen de perfecte optie voor volledige verduistering.

2) Wordt de raambekleding in een vochtige ruimte geplaatst?

Als u raambekleding wilt gebruiken in de keuken, badkamer of een andere vochtige ruimte, dan kun je gaan voor de aluminium of kunststof jaloezieën. Dit zijn de beste opties omdat ze onaangetast blijven door vocht en hitte.

3) Ga je ze buiten monteren?

Als je het buiten wilt monteren, dan zijn PVC rolgordijnen de beste keus, want ze bieden beschutting tegen wind of regen aan je open ruimtes.

4) Zullen kleine kinderen of huisdieren gemakkelijk bij de rolgordijnen kunnen?

Als je kinderen of huisdieren in huis hebt, dan kun je beter gaan voor elektrische rolgordijnen. En, om de snoerloze optie te kiezen. Het materiaal is veel meer winterhard en duurzaam, terwijl de snoerloze opties veiligheid bieden tegen verstikkingsgevaar.

5) Kost het veel tijd om schoon te maken en af te stoffen?

Aluminium of kunststof jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te maken. Andere soorten raambekleding zoals rolgordijnen, verticale jaloezieën of vouwgordijnen vereisen een soort schoonmaakbeurt. Venetiaanse en mini jaloezieën vereisen vaak schoonmaken, en houten jaloezieën moeten gepoetst worden om ze van stof te ontdoen.

Met deze vijf tips in gedachten wees kalm als een rots, sluw als een vos, en wijs als een uil, en maak je keuze ver weg van speelplaatsen.

 

 

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Veegmachine handig voor rondom uw huis

Relaxury als u van bijzonder houdt

Hier kunt u een in Nederland geproduceerd waterbed kopen