Redyak
Image default
Woningen

Ontdek de voordelen van een metalen bed

Hoe slaap jij het liefst? En in welk bed lig je het lekkerst? Als je op zoek bent naar een nieuw bed is het goed om jezelf die vraag te stellen. Want goed slapen is extreem belangrijk om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven.
Bij het kiezen van een fijn bed is kom je al gauw uit bij de vraag van welk materiaal je bed moet zijn. Wil je bijvoorbeeld een bed van hout, van kunststof of kies je voor een bed van metaal?

Wat zijn eigenlijk de voordelen van een bed van metaal?

Duurzaam en stevig

Metaal is een duurzaam en stevig materiaal. Een bed van metaal biedt goede ondersteuning en stabiliteit voor je matras en lattenbodem. Het stevige frame voorkomt doorzakken of wiebelen. Daarbij is metaal ook nog eens niet-brandbaar materiaal, wat de veiligheid van een metalen bed vergroot ten opzichte van een houten bed. Dat slaap wel zo rustig.

Tijdloos

Metalen bedden zijn van alle tijden. Ze zijn niet gevoelig voor modegrillen omdat ze zowel in een klassiek als een modern interieur prima passen.

Verschillende soorten afwerking

Je kunt een bed kiezen dat gemaakt is van gepolijst glimmend metaal of juist in matzwart of wit. Het is maar net wat jij mooi vindt.

Alle stijlen

Wil je een bed met rechte hoeken of ronde hoeken? Metalen bed frames kunnen elegant gebogen of strak en minimalistisch zijn. Je kunt kiezen voor sierlijke details, knoppen, krullen, tierlantijnen of juist voor een heel strak en minimalistisch design. Of wat dacht je van een hemelbed? Je drapeert er een doek overheen en je voelt je een prins of princes. Er zijn 1-persoons metalen bedden, maar ook twijfelaars en King-/ Queen size bedden. Er is altijd een bed dat bij jouw stijl en smaak past.

Makkelijk te onderhouden

Een metalen bed is makkelijk af te stoffen en schoon te houden en daardoor ideaal voor mensen die last hebben van allergie├źn voor stof of mijten.

Snel te verplaatsen

Verhuis je vaak, dan is een metaal bed ideaal. Het is in het algemeen wat lichter van gewicht, en je zet het vaak snel en makkelijk in en uit elkaar.

Betaalbaar

Houten bedden zijn vaak te vinden in het dure segment, terwijl metalen bedden in het algemeen goed betaalbaar zijn. Metalen bedden zijn dus ook heel geschikt voor studenten en mensen met een wat kleiner budget. Terwijl ze niet inboeten aan stijl en comfort.

Kortom, een metalen bed heeft vele voordelen. Het is tijdloos, stijlvol, passend in elk interieur en elk budget en ook nog eens veilig, handelbaar en licht. Maar het belangrijkste is: als je je keuze hebt gemaakt en je bed hebt neergezet, slaap je voortaan als een roosje.