Redyak
Image default
Aanbiedingen

Diverse zonweringen

Zonwering, het is iets waar steeds meer mensen mee bezig zijn. In ons land komen steeds vaker hittegolven voor in de zomermaanden. De temperatuur kan dan oplopen tot ver in de 30 graden en soms zelfs de 40 aantikken. Met dit soort hete temperaturen is vrijwel niemand blij. Het wordt benauwd en buiten is het dus eigenlijk niet meer uit te houden. Ook binnen kan de temperatuur snel oplopen. Steeds meer mensen kiezen voor een airconditioning. Dit is echter niet voor iedereen wenselijk of betaalbaar. Het is een vrij grote uitgave en niet iedereen kan zo’n bedrag uitgeven aan een airconditioning. Met ventilatoren zorg je voor enige verbetering, maar het wordt er niet koeler door in huis. Het is dus goed om te kijken naar de verschillende manieren van zonwering voor thuis, want die zijn er! Er zijn meerdere manieren om de zon te weren, hieronder vind je een aantal opties.

Zonwerend raamfolie
Met zonwerende raamfolie zorg je al gauw voor zo’n 5 graden temperatuurverschil. Dit klinkt misschien niet als heel veel, maar 5 graden is best veel! Het verschil tussen 25 en 30 graden is bijvoorbeeld vrij groot. Dit effect kun je behalen door je ramen te voorzien van zonwerend raamfolie. Het raamfolie weerkaatst de zon waardoor het minder snel warm wordt bij jou binnen. Zonwerende raamfolie is verkrijgbaar in diverse soorten. Bekijk goed welke soort geschikt is voor jouw ramen en ga gemakkelijk zelf aan de slag met het monteren, dat scheelt weer geld!

Rolluiken
Rolluiken zijn effectief als het gaat om warmtewering. Ook rolluiken kunnen al gauw voor 5 graden temperatuurverschil zorgen. Nadeel van een rolluik is wel dat de kamer direct verduisterd wordt. In sommige gevallen is dit ook direct een voordeel. Een rolluik op de slaapkamer kan bijvoorbeeld juist ideaal zijn vanwege de verduistering!

Zonneschermen
Er zijn diverse soorten zonneschermen. Een zonnescherm werkt eenvoudig en heeft ook direct merkbaar effect. Je kunt het gebruiken wanneer je het nodig vindt, althans, wanneer je voor een oprolbaar exemplaar gaat. Er zijn ook zonweringen die vast blijven staan. Bekijk goed welke zonneschermen aan jouw wensen voldoen.

Van de bovengenoemde zonweringen is zonwerende raamfolie het voordeligst. Het is ook erg effectief. Bekijk jouw eigen situatie en kijk welke manier van zonwering daar het beste bij past. 

 

https://plakfoliewebshop.nl