Redyak
Image default
Banen en opleidingen

Maintenance Engineer A/I

Nouryon is op zoek naar een onderhoudsingenieur automatisering (HBO / WO) die kan bijdragen aan het optimaliseren van de kwaliteit van het onderhoudsproces en de integriteit en betrouwbaarheid van de installatie door middel van een langetermijnvisie.

Onderhoudsingenieur automatisering / instrumentatie

Hengelo, fulltime

De Nouryon-fabriek in Hengelo is een van de grootste en meest geavanceerde zoutbereidingsbedrijven ter wereld met onder meer een moderne warmtekrachtcentrale en een zoutverwerkingsinstallatie. Op deze locatie wordt pekel gewonnen uit steenzout. Het zout wordt vervolgens gemaakt van de pekel en gebruikt in de chemische industrie, antislipomstandigheden en vele soorten zout. Binnen de onderhoudsorganisatie moet deze worden versterkt binnen de afdeling maintenance engineering.

Als onderhoudsmonteur A / I ben je medeverantwoordelijk voor de normale werking en integriteit van de technische uitrusting in de Salt-Specialties.

Het gaat daarbij vooral om het ontwerpen, beheren en onderhouden van automatiseringssystemen.

Het concept en de uitvoering van programmering en functionele testen zijn verbeterd op gebieden als netwerkbeveiliging en alarmbeheer. Je hebt onderhoudsprocedures opgezet, inclusief een goede analyse en effectieve opvolging. Daarnaast draag je bij aan de kwaliteit van onderhoudswerkzaamheden op middellange en lange termijn, bijvoorbeeld door de storingsfrequentie, onderhoudskosten en onderhoudsmethoden te bestuderen en de resterende levensduur voor onderhoud te bepalen. Je werkt samen met de leverancier om ervoor te zorgen dat het huidige systeem met het label “verouderd” wordt bijgewerkt en dat verdere service wordt geaccepteerd.

Je werkt nauw samen met de implementatie- en productieafdelingen voor updates en storingen, evenals leveranciers van automatiseringssystemen.

Je identificeert kansen voor verbetering en stelt specifieke plannen voor om van deze kansen te profiteren. Bij al deze aspecten let je goed op alle aspecten van QHSE en als je risico’s constateert, grijp je actief in. Ook geef je input voor het investeringsplan.

Uitdaging als Maintenance Engineer A/I

De beschikbaarheid en betrouwbaarheid van fabrieken moeten worden verbeterd. U moet de verbetering starten door het project te starten. Jij en twee collega’s steunen Salt Specialties. U wordt uitgenodigd om deel te nemen aan lopende projecten om uw kennis en vaardigheden te delen. Je bent de kennisdrager op dit gebied.

In deze functie werk je nauw samen met elektrotechnische afdelingen, productie, procestechniek, QHSE, projectleiders en externe leveranciers. Je rapporteert aan de engineering manager en maakt deel uit van een team van 14 ingenieurs, en jij en je twee collega’s gaan je focussen op onze Salt Specialties-tak.

Wat breng jij als Maintenance Engineer A/I mee?

 • Technische opleiding op HBO / WO niveau, bij voorkeur meet- en regeltechniek / procesautomatisering;
 • Meer dan vijf jaar werkervaring op het gebied van onderhoud of betrouwbaarheidstechniek;
 • Goede analytische vaardigheden en ervaring met projectmanagement;
 • Uitgebreide kennis en ervaring in het programmeren van automatiseringssystemen;
 • De kennis van PLC is vanzelfsprekend, met name Siemens PLC (S5, S7, Tia Portal, PCS7);
 • Bekend met MES-functie (Simatic-IT) en industriële computerfunctie;
 • Bekend met industriële netwerken (Profibus, Profinet, Ethernet, ASI-bus, Modbus);
 • Het is het beste om kennis te hebben van automatiseringssystemen (zoals SAP),
 • DCS-systeemkennis; Honeywell TDC-3000 is een voordeel.
 • Vaardig in het Nederlands en goed Engels
 • Je bent onafhankelijk, hebt teamgeest en bent vasthoudend;

Dit is ons aanbod!

 • Een vast contract met een proefperiode van twee maanden.
 • Volgens je werkervaring ligt het totale jaarsalaris (inclusief vakantiegeld) tussen de 43.800 en 72.000;
 • 46 vakanties en feestdagen;
 • Interessant bonusplan;
 • Uitstekend pensioenplan
 • Korting op de collectieve zorgverzekering

Op de volgende manieren stimuleren we de ontwikkeling van opleiding en training van collega’s. Opleidings- en opleidingsmogelijkheden en interne netwerken stellen je in staat je persoonlijk en professioneel te ontwikkelen. Door uitdagende projecten uit te voeren met gelijkgestemde collega’s, kun je ons helpen de nummer één keuze te worden voor klanten en medewerkers wereldwijd.

https://www.vindazo.nl/keywords/engineer-elektrotechnische-installaties.html

Gerelateerde artikelen

Medewerker Financiƫn en Administratie

Accounting assistant

Vacature Technisch Machine Operator – Zoeterwoude