Redyak
Image default
Beauty en verzorging

Verantwoordelijk met geld omgaan

Heb jij ook een gat in je hand? Verantwoordelijk omgaan met geld is iets waar veel mensen moeite mee hebben. Er wordt vaak veel geld uitgegeven aan spullen die niet nodig zijn. Af en toe wat meer geld uitgeven om leuke dingen te gaan doen is natuurlijk geen enkel probleem. Het moet wel nog te overzien blijven. Hier zijn een paar tips om goed met geld om te leren gaan. 

Allereerst is het belangrijk dat je een bepaalde vorm van inkomen hebt waar je op kan rekenen. Dit kan je salaris zijn, maar ook een uitkering of zakgeld. Vaak wordt er een bepaald bedrag afgesproken als je ergens begint met werken. Zorg er wel voor dat dit bedrag voldoet aan bepaalde eisen, bijvoorbeeld de minimumjeugdloon. Dit kan je checken door middel van een salarisberekening. Dit bedrag krijg je dan één keer in de zoveel tijd op je bankrekening. Veel bedrijven maken gebruik van een salarisservice waar werknemers hun eigen uren in kunnen voeren. Dit neemt een paar voor en nadelen met zich mee. Het is makkelijk te vervalsen, maar het scheelt wel veel werk voor het bedrijf zelf.  

Spreek met jezelf af om een bepaald procent van je salaris opzij te zetten. Als je bijvoorbeeld maandelijks 500 euro verdiend, zet hier dan 20 procent van opzij. Als je dit een paar maanden vol houdt, staan er als snel honderden euro’s op je bankrekening. Spaar dit geld voor iets wat je graag wilt hebben of wat je nodig hebt. Op deze manier kan je makkelijker dure dingen betalen. 

Probeer minder geld uit te geven aan dingen die je niet echt nodig hebt. Koop bijvoorbeeld minder kleding, blijf in het weekend een avondje thuis of ga wat minder vaak naar de bios. Zo blijft er meer geld over voor belangrijke dingen. Het is niet zo dat je nooit meer wat leuks mag doen, maar sta er langer bij stil. 

http://www.cbbs.nl

Gerelateerde artikelen

Voordelig zonnen bij Zonnebank Amersfoort

Mesotherapie Amsterdam tegen rimpels

De beste schoonheidsspecialiste in Apeldoorn