Redyak
Image default
Onderwijs

Wat leer je bij een cursus voor gedragsspecialist?

Soms is het moeilijk om te begrijpen wat er in de kleine kopjes van kinderen omgaat. Kinderen vertonen soms zorgwekkend en opmerkelijk gedrag waarvan we soms niet weten waarom ze het doen. Tijdens een Cursus onderwijsleer je over de fijne kneepjes van het vak en hoe je je leerlingen kunt motiveren, maar er wordt niet heel diep ingegaan op gedrag. Als je je wilt specialiseren tot gedragsspecialist, dan kun je hiervoor een cursus volgen. Bij een dergelijke cursus leer je hoe je het gedrag van kinderen kunt analyseren en leer je theorie over motivatie en neuropsychologie. Wil je meer weten over een cursus tot gedragsspecialist? Lees er meer over in deze blog! 

Inhoud van de cursus 

De drie belangrijkste vakken die je bij de cursus leert zijn leren, motivatie en neuropsychologie. Daarnaast leer je ook over hoe sociaal gedrag wordt aangeleerd, hoe je een veilig leerklimaat kunt creëren en krijg je les over groepsdynamiek onder kinderen. Kortom, je doet veel kennis op bij een cursus Vernieuwend onderwijsen gedragspsychologie! Naast de nodige theorie is er ook aandacht voor de praktijk. Wanneer je stof op de cursus leert, pas je deze vervolgens toe in je eigen klas. Een cursus die je specialiseert op het gebied van gedrag leert je niet alleen over kinderen, maar ook over hoe je je collega’s kunt adviseren en hoe je met ouders om moet gaan. 

Cursusvakken  

Er is zonet al een beetje ingegaan op de inhoud van de cursus, maar niet zozeer op de vakken die jer gaat volgen. Tijdens de cursus heb je het vak opbrengstgericht werken aan gedrag, waarbij je leert hoe je sociale problemen tussen kinderen oplost. Ook leer je hoe je opvallend gedrag bij kinderen analyseert en aanpakt. Ook is er aandacht voor sociale veiligheid in het klaslokaal en op het schoolplein en leer je hoe de groepsdynamiek bij kinderen in elkaar steekt. Verder leer je hoe je je leerlingen kunt motiveren en leer je over de ontwikkeling van het brein van kinderen. Om te kunnen werken in een schoolmilieu zul je ook moeten weten hoe je een gesprek met een kind voert, en ook dat leer je tijdens de cursus. 

Wat kun je doen na de cursus? 

Wanneer je de cursus tot gedragsspecialist hebt afgerond, kun je onder andere je collega’s adviseren over hoe ze hun leerlingen positief stimuleren. Je taak houdt niet op bij het schoolplein en de kinderen; je leert ook hoe je om moet gaan met collega’s en ouders. Na de cursus weet je hoe je kinderen kunt helpen met hoe ze moeten leren en behoud je een sociaal positieve sfeer in de klas.