Redyak
Image default
Dieren

Tips voor het bouwen van een dierenverblijf

Wil jij een dierenverblijf bouwen voor jouw huisdier(en)? In deze blog geven we je 4 tips om het perfecte verblijf te realiseren.

Tip 1: Onderzoek of je een vergunning nodig hebt

Voordat je sommige dierenverblijven mag bouwen moet je een vergunning aanvragen voordat je ze mag bouwen. Om een hondenhok of konijnenhok in de tuin te bouwen heb je geen vergunning nodig maar voor een paardenstal in de buitenlucht heb je wel een vergunning nodig. Wanneer je een vergunning nodig hebt moet je deze natuurlijk eerst regelen voordat je kunt gaan bouwen.

Tip 2: Bepaal de juiste plaats voor het dierenverblijf

Voordat je gaat bouwen moet je bedenken waar je het dierenverblijf wilt plaatsen. Heeft jouw hond het vaak warm en wil je een plek creëren waar je hond in de schaduw kan liggen houd dan rekening met de zon en hoe deze gedurende de dag in de tuin schijnt. Het is sowieso altijd fijn als er zowel zon als schaduw in het dierenverblijf is zodat de dieren zelf kunnen kiezen waar ze willen verblijven. Wil je een schuilplek maken, houdt dan rekening met de wind en zorg ervoor dat de dichte kant naar de kant staat waar de regen in de meeste gevallen vandaan komt. 

Tip 3: Bepaal de materialen

Je moet niet alleen bedenken welke materialen en afmetingen je nodig hebt maar het is ook belangrijk dat je de juiste materialen kiest. Als het dierenverblijf buiten staat dan moet het alle type weersomstandigheden aan kunnen. Houdt hier rekening mee bij het kiezen van de materialen. Geïmpregneerd hout of hardhout kan goed tegen alle weersomstandigheden. Grenen hout kan hier minder goed tegen.

Tip 4: Gebruik diervriendelijke materialen

Als je het dierenverblijf wilt verven moet je gebruik maken van diervriendelijk verf. In gewone verf kunnen stoffen zitten die schadelijk zijn voor de dieren. Je kunt het beste kiezen voor watergedragen verf met bewerkte natuurlijke grondstoffen, zoals lijnolie of plantaardige oliën

 

https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/dierenverblijven/