Redyak
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat is een arbeidsdeskundig onderzoek?

Een arbeidsdeskundig onderzoek is een begrip wat bij heel veel mensen onbekend is, daarom schrijf ik deze blog om jullie bekend te maken met dienst en de voordelen die het met zich meebrengt. Er zijn verschillende aanbieders op de markt die arbeidsdeskundig onderzoek doen voor bedrijven, het is niet makkelijk om te zeggen welke de beste is, maar in mijn omgeving hoor ik veel positieve verhalen over Adxpert, dit is een bedrijf met veel deskundige werknemers die dus voldoende kennis hebben om een organisatie van iedere omvang te voorzien van advies.

Hoe gaat arbeidsdeskundig onderzoek in zijn werk?

Als een organisatie behoefte denkt te hebben aan arbeidsdeskundig onderzoek wordt er natuurlijk eerst contact gezocht met bijvoorbeeld Adxpert. Vervolgens komt een medewerker van Adxpert bij jullie op kantoor voor een intakegesprek, het doel van dit gesprek is de mogelijkheden bespreken en de verwachtingen af te stemmen als er wordt besloten om een traject te starten. Hierna gaat de adviseur een aantal dagen rondlopen in de organisatie om informatie te verzamelen, hij kijkt met medewerkers mee terwijl ze aan het werk zijn en gaat het gesprek aan het hen, het arbeidsdeskundig onderzoek is gestart als het ware. Zodra alle benodigde informatie verzameld is gaat de Adxpert adviseur dit samenvoegen in een rapportage waar vervolgens weer een advies uitrolt voor het bedrijf. Dit neemt meestal een of twee weken in beslag, dit hangt af van de grootte van het bedrijf en de complexheid van het probleem.

Voor meer informatie

Als je meer wil weten over wat zo’n arbeidsdeskundig onderzoek nu echt voor voordelen met zich meebrengt adviseer ik u om eens de website van Adxpert te bezoeken. Het staat hier ook allemaal vrij beknopt, voor de een is dit voldoende en de ander heeft meer informatie nodig. In het laatste geval is het beter om op te bellen naar Adxpert of de vragen per mail te versturen, als zelfs dit niet voldoende informatie geeft kun je ook afspreken met een medewerker op kantoor die face-to-face alles uitlegt. Arbeidsdeskundig onderzoek is een vrij complex iets waar veel kennis voor vereist is, bij Adxpert wordt dit aan u uitgelegd.

Gerelateerde artikelen

Wat komt er kijken bij de overstap naar een ERP systeem

Zorg voor een geschikt ontruimingsplan