Redyak
Image default
Zorg

Ziektekostenverzekeraar voor de regio Salland

Op de homepage van Salland ziektekostenverzekeraar lezen we: “Over goede zorg hoeven onze verzekerden zich geen zorgen te maken. Dat regelen we gewoon. Maar liever richten wij ons op gezondheid, zodat de regio op haar inwoners kan blijven bouwen.” Dat is een partij waar u bij wilt horen, toch? Dat kan als u in de Salland regio woont (Kampen, Zwartewaterland, Zwolle, Staphorst, Hardenberg, Ommen, Dalfsen, Raalte, Olst-Wijhe, Deventer, Hellendoorn en delen van Twenterand en Rijssen-Holten).

Van ziekenfonds naar basisverzekering

Salland is onderdeel van Eno Zorgverzekeringen in Deventer. De geschiedenis van Eno gaat ver terug. Het was in 1860 dat een groepje notabelen het initiatief nam tot ‘het ziekenfonds voor den arbeidenden stand’ in de Overijsselse stad. Na 1941 ontstonden in het hele land ziekenfondsen. In dat jaar werd namelijk het Ziekenfondsbesluit genomen. Alle werkenden die onder een bepaalde loongrens vielen, moesten zich verplicht aansluiten bij een ziekenfonds. De overheid bepaalde het pakket van medische behandelingen dat vergoed werd. De helft van de te betalen premie werd door de werkgever betaald. Voor de meer vermogenden was er de particuliere ziektekostenverzekering. In 2006 verdwenen de ziekenfondsen. De verplichte basisverzekering werd ingevoerd. Onder Eno vallen tegenwoordig drie verzekering-labels: Salland, HollandZorg en ZorgDirect.

Eigen bijdrage

Salland Zorgverzekeringen onderscheidt 2 soorten eigen bijdrage:

–        de wettelijk verplichte eigen bijdrage;

–        de kosten boven een vastgestelde maximum vergoeding.

Om te voorkomen dat u de eigen bijdragen niet kunt betalen, adviseert Salland deze aanvullend te verzekeren. Het is bij een aanvullende of een tandartsverzekering soms mogelijk de eigen bijdrage of een deel daarvan terug te krijgen. Voor actuele bedragen verwijzen we u naar het vergoedingenoverzicht: https://www.salland.nl/zorgverzekering/vergoeding. U vindt er de huidige vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen, brillen en contactlenzen, fysiotherapie en oefentherapie, hulpmiddelenzorg, voetverzorging en zorg in het buitenland.

Premie zorgverzekering

Op de site van Salland vindt u informatie over de nieuwe premie zorgverzekering Salland is sterk in zorgadvies en daarom is er op www.salland.nl veel aandacht voor: zorgverlener zoeken, zorgbemiddeling, zorggids Bianca, kwaliteitsnormen, zorgkaart Nederland, zwanger? direct regelen. De blogartikelen zijn absoluut de moeite van het lezen waard. Sommige zijn informerend. Andere stimulerend, bijvoorbeeld om meer in beweging te komen, gezonder te snacken en / of te borrelen.

https://www.salland.nl/