Redyak
Image default
Auto's en Motoren

Wat is de looptijd van een autoverzekering?

Heb jij interesse om op regelmatige basis geld te besparen? Dan kan het interessant zijn om over te stappen van autoverzekering. Door van autoverzekering over te stappen, bespaar je bijvoorbeeld maandelijks 10 euro. Over een heel jaar genomen is dat toch weer een (makkelijke) besparing van 120 euro!

Voordat het zover is, moet je wel autoverzekeringen vergelijken. Alleen door een goede vergelijking te maken, kun je uiteindelijk de beste autoverzekering uitkiezen. In dit artikel richten wij ons daarbij op één specifieke criteria: de looptijd van een autoverzekering. Want, wat is nou precies de looptijd van een autoverzekering?

Verschilt per verzekeringsmaatschappij

Allereerst kan hier het volgende over gesteld worden: de looptijd van de autoverzekering verschilt per verzekeringsmaatschappij. Sommige maatschappijen hanteren een periode van 1 jaar, terwijl andere maatschappijen een periode van 2 jaar hanteren. Als je de verzekeringen met elkaar gaat vergelijken, is dit een belangrijk aandachtspunt. Let hier goed op en bepaal wat je zelf het prettigste zou vinden.

Let goed op de opzegtermijn

Ons advies is om ook goed op opzegtermijn te letten. Bij sommige maatschappijen is dit 1 maand, terwijl het bij andere maatschappijen 2 maanden is. Ook moet je goed kijken naar de stilzwijgende verlening van de verzekering; daar is ook bij veel autoverzekeringen sprake van.

Doe navraag bij jouw verzekeringsmaatschappij

Heb jij enige tijd geleden gekozen voor bijvoorbeeld een Ditzo autoverzekering? Dan is het laatste advies om even contact op te nemen met Ditzo, in dit geval. Door navraag te doen, krijg je meer duidelijkheid over de huidige looptijd van jouw autoverzekering. Op basis daarvan kun je ook besluiten of je wel of niet over gaat stappen naar een andere autoverzekering.

Let ook goed op de overige voorwaarden

Ga je een keuze maken tussen meerdere autoverzekeringen? Richt je dan uiteraard niet alleen op de looptijd van de autoverzekering. Nee, kijk ook goed naar de dekking, naar de voorwaarden en naar de hoogte van de premie. Alleen als je naar het totaalplaatje kijkt, kun je voor jezelf een perfecte keuze maken.