Redyak
Image default
Dienstverlening

Depressie in Tieners – Wat Zijn de Tekenen?

Depressie is een ernstige ziekte die niet alleen volwassenen raakt, het kan ook net zo gemakkelijk adolescenten en tieners raken. Depressie heeft een impact op hoe we denken, voelen en gedrag, en onze gezondheid in het algemeen. Depressie in tieners wordt steeds algemener in onze hoge druk samenleving, ongeveer 5% van de tiener bevolking lijdt aan een vorm van depressie.

De twee soorten depressies zijn klinische depressie en manische depressie, ook wel bipolaire stoornis genoemd. Klinische depressie is wanneer je je meestal neergeslagen of verdriet voelt. Met bipolaire stoornis, voel je je af en toe neergeslagen en verdrietig, maar op andere tijden voel je je geïrriteerd en roekeloos. Wanneer iemand herhaaldelijk deze symptomen heeft, moet er onmiddellijk hulp gezocht worden van een hulpverlener, psycholoog, of zelfs familielid.

Helaas krijgen de meeste tieners niet de hulp die ze nodig hebben, en wanneer een depressie onbehandeld is kan het erger worden. Het goede nieuws is dat de meeste mensen geholpen kunnen worden wanneer ze de juiste behandeling krijgen. Dus, hoe weet je of jij of een geliefde onder een klinische depressie lijdt?

Tekenen Van Een Klinische Depressie

Iemand voelt zich verdrietig, schuldig zonder reden, huilt meer dan normaal, en voelt zich vermoeit en onrustig voor het grootste gedeelte van de tijd. De persoon kan ook plotseling heel lang slapen of problemen hebben met in slaap vallen nachts. Eetgewoontes kunnen ook veranderen, iemand kan ofwel meer eten of hun eetlust verliezen.

Het leven in het algemeen schijnt zonder reden te zijn en iemand kan zich voelen alsof er nooit iets goeds gebeurt en er zal ook nooit iets goed meer gebeuren. Dit leidt tot negatieve gevoelens over alles, of een totaal verlies van gevoelens.

De dingen die je vroeger leuk vond, of die je plezier gaven, doen dat niet meer. Dit kan dingen zijn zoals sport, muziek, en met je vrienden rondhangen. In plaats van deze dingen te doen, wil je nu alleen zijn en niet gestoord worden. Je kunt ook door de kleinste dingen geïrriteerd raken, en je opwinden en overreageren.

Dit zijn slechts enkele van de tekenen van depressie, en zoals eerder vermeld, als jij of iemand die je kent deze gevoelens regelmatig heeft, zoek dan alsjeblieft hulp. Er zijn vele opties beschikbaar, zoals therapie, maar praat op zijn minst met iemand en laat ze weten dat je misschien een probleem hebt.

 

https://www.depsycholoog.nl/haarlem/

Gerelateerde artikelen

Online Accountant – Voltijd Service met Online Levering

Soorten elektrische huis bedrading

Een baan bij Drie Gasthuizen Groep