Redyak
Image default
Dienstverlening

Zijn hoverboards gevaarlijk?

 

Ondanks hun enorme populariteit zijn de ​​zelfbalancerende boards ook om verschillende redenen best wel omstreden en de veiligheid is daarvan eigenlijk de belangrijkste reden. We hebben allemaal al wel gehoord dat hoverboards oververhit kunnen raken of exploderen. Hoewel dit zorgwekkend is, is dit vooral een probleem bij de goedkope modellen die niet voldoen aan de veiligheidsnormen. De meest voorkomende oorzaak hiervan is de slechte plaatsing van de batterij en een gebrek aan een goede isolatie. Zoals voor de meeste moderne gadgets zijn er voor deze boards ook veiligheidscertificeringen vereist en de hoverboards die je tegenwoordig kunt kopen voldoen hier bijna allemaal aan.

Een ideaal hoverboard heeft lithiumbatterijen en beschikt aan weerszijden over logicaboards om zo het risico op oververhitting te verkleinen. Om ervoor te zorgen dat dit je helemaal niet overkomt is het nog beter om je hoverboard rechtstreeks bij een gerenommeerde fabrikant te kopen. Maar ze zijn niet alleen vanwege de mechanische problemen het onderwerp van gesprek; vanwege verkeersveiligheidsredenen is het in steeds meer steden verboden om met de hoverboards op wegen en trottoirs te rijden.

Dat komt omdat hoverboards in steden als Londen en New York niet als een manier van transport worden beschouwd. Volgens de wet zijn gemotoriseerde transportmiddelen daar niet toegestaan ​​op trottoirs of wegen. Het is volgens de wet in deze landen dus alleen veilig om deze op privéterreinen of in parken te berijden. Controleer de relevante wetgeving bij jou in de buurt en gebruik altijd veiligheidsatributen tijdens het gebruik van je hoverboard om ongelukken of misschien wel een boete te voorkomen.

 

Voorzorgsmaatregelen die je moet nemen tijdens het kopen en gebruiken van een hoverboard

 Probeer om een licht hoverboard te kopen zodat je het gemakkelijk met je mee kan nemen.

Vermijd om te rijden op steile hellingen omdat dit de efficiëntie van je board kan verminderen.

Controleer de lokale wetten over toegestane gebieden voor het gebruik van het hoverboard en wat de straffen zijn die er staan op het rijden op een hoverboard in gebieden met beperkte toegang.

Hoverboards zijn NIET bedoeld voor kinderen

Hoe gemakkelijk ze er ook aan wennen, zorg ervoor dat kinderen jonger dan twaalf jaar geen hoverboard berijden.

Voer een grondige controle uit naar het merk van het board dat je koopt.

Zorg ervoor dat je alleen koopt bij gerenommeerde merken zoals Swheels.nl omdat die zich houden aan de internationale veiligheidsnormen.

Het duurt enkele uren voordat de hoverboards volledig zijn opgeladen. Wordt niet ongeduldig want als je gaat rijden met een half opgeladen batterij kan je rit voortijdig worden afgebroken.

Veel luchtvaartmaatschappijen staan aan boord ​​geen hoverboards toe. Vraag altijd vooraf naar het beleid van de luchtvaartmaatschappij

Pas op voor sites en fabrikanten die grote merken imiteren.

Zorg ervoor dat je oxboard wordt geleverd met een fabrieksgarantie. Koop indien mogelijk rechtstreeks van de leverancier.Draag altijd een veiligheidsuitrusting wanneer je op een oxboard rijdt en vermijd stunts die ernstig letsel kunnen veroorzaken.

 

https://www.swheels.nl

Gerelateerde artikelen

Soorten elektriciens

Een baan bij Drie Gasthuizen Groep

5 Redenen om een gecertificeerde slotenmaker te gebruiken