Redyak
Image default
Mode en Kleding

Vanaf welke leeftijd draag je een bh?

Vanaf welke leeftijd draag je een bh?

De leeftijd voor het dragen van een eerste bh is voor iedere meid anders. De gemiddelde leeftijd ligt meestal ergens tussen de 11 jaar en 13 jaar. Toch kan het een flink verschil zijn of we gaan kijken naar een meisje van 11 of 13 die al beginnende borstvorming heeft. In deze levensfase volgen de lichame ontwikkelingen elkaar namelijk in ontzettend snel tempo op. Zo kan het zomaar zijn dat het ene meisje van 11 nog een echte meisje lijkt, terwijl er bij een meisje van 13 al de eerste tekenen van een echte vrouw zichtbaar zijn. Uiteraard is andersom ook heel goed mogelijk, het is daarom dus ook goed om je niet blind te staren op een bepaalde leeftijd. Voor meer tips rondom dit onderwerp, lees dan gerust verder.

Het uitkiezen van de eerste bh

Het moment is eindelijk daar, je dochter gaat haar eerst bh uitzoeken. Het is een belangrijk moment voor zowel ouder als kind, dus maak het daarom ook speciaal, maar absoluut niet te zwaar beladen. Ga gewoon gezellig met elkaar naar de stad en ga opzoek naar een geschikte lingeriezaak. Wel is het natuur verstandig om even hulp te vragen voordat je zelf al met vanalles en nogwat begint te passen. Het is namelijk vaak zo dat de eerste bh ietwat weg heeft van een sport bh. De reden is dat er nog niet voldoende borstvorming is om een volledige cup te kunnen vullen.

Laat je dochter niet alleen gaan

De kans dat je dochter bij meiden in de klas zit die al een volwaardige bh kunnen dragen is vrij groot. Gezien de korte tijdspanne waarin de borsten de eerste groeispurt doormaken, kan het dus heel goed zijn dat een vriendinnetje al een volwaardige cupmaat heeft terwijl je dochter dit nog niet heeft. Zorg er daarom dus voor dat je je dochter absoluut niet alleen laat gaan, want de kans dat ze dan met een te grote bh in plaats van een sport bh met voorsluiting na operatie terugkomt is vrij groot. Dit is opzich nog niet direct schadelijk voor het lichaam, maar wel voor het zelfvertrouwen van je dochter. Wanneer ze namelijk tijdens de gymles moeten omkleden en ze zien dat het meer lucht is dan wat anders, is de kans aanwezig dat ze hier tot in lengte van jaren mee wordt gepest.

Het vervolg

Wanneer je de eerste bh samen hebt uitgekozen, is het ook goed om de komende maanden met je dochter mee te gaan wanneer het echte werk begint. Zo kun je je dochter ondersteunen en vast voorbereiden op de toekomst. Misschien vind jij het namelijk wel heel erg fijn om een panache bh te dragen, terwijl je dochter dit absoluut niet vindt. Het zou zonde zijn dat je dochter een bh moet dragen omdat jij het prettig vindt zitten.