Redyak
Image default
Verbouwen

Belangrijke aandachtspunten tijdens het renoveren van je woning

Is jouw huis, pand of bedrijf toe aan vernieuwing? Een totale verbouwing of een renovatie? Bij Design en Finish kun je terecht voor al je dromen en wensen. Wist je dat er een verschil zit in verbouwen of renoveren? Het verschil zit hem in de leeftijd van het pand, de renovaties gaan om het herstellen van bestaande elementen en constructies en een verbouwing kan vaak vrijer in indeling veranderen. Heb je een mooi monumenten pand staan en is dit pand toe aan renovaties of wil je graag weten hoe het renoveren van je woning in zijn werk gaat? Lees hieronder een aantal belangrijke punten waar je op moet letten op het moment dat je een renovatie aan gaat. 

De renovatie: 

Tijdens de werkzaamheden van de renovatie zijn er een aantal dingen belangrijk om te weten voordat je aan de renovatie gaat beginnen en één daarvan is de stroom uitschakelen. Test voordat je aan het werk gaat met een spanningsmeter of er daadwerkelijk geen stroom meer aanwezig is. Zodra is duidelijk is en er zeker weten geen stroom meer aan staat, kun je aan de slag gaan en kan er haast niks fout gaan. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat er in de hele woning of pand geen stroom meer aan staat, zorg dus dat je gelijk alles in één keer uit zet, zo voorkom je dit te vergeten als je naar een andere ruimte gaat. 

Elektra en leidingen: 

Moet er iets in de muur gerenoveerd worden? Zoals leidingen of andere elektra buizen, zorg er dan voor dat je precies weet waar de leidingen en kabels door het huis lopen, vaak is er een plattegrond van die leidingen, mocht dit niet aanwezig zijn, vraag dan of er een specialist langs kan komen om dit voor je in kaart te brengen.