Redyak
Image default
Dienstverlening

Wat moet je doen wanneer de stroom is uitgevallen

Wanneer de stroom wegvalt is het altijd even schrikken, er is dan namelijk geen enkel apparaat meer dat je kunt gebruiken. Naast dat het schrikken is is het dus ook vervelend, je wilt dus ook dat je elektra zo snel weer terug is. De simpelste dingen zoals het luisteren naar de radio zijn bijvoorbeeld al niet meer mogelijk. Wanneer de stroom uitvalt moet je gaan kijken hoe dit heeft kunnen gebeuren en waar het vandaan komt. 

Storing binnenshuis

Als eerste moet je gaan kijken of je een storing binnenshuis hebt, dit doe je door bij de buren te gaan kijken. Wanneer de buren stroom hebben, heb je inderdaad last van een stroomstoring binnenshuis. Je moet dan gaan kijken waar de stroomstoring vandaan komt, hiervoor kun je dan ook het beste in de meterkast kijken. Wanneer je zelf niet denkt te kunnen vinden waar de storing vandaan komt kun je ook altijd de hulp van een elektricien inschakelen, een elektricien kan namelijk al snel zien of er iets mis is met de elektra. Een elektricien kan dit ook gelijk oplossen dus ben je snel van je storing af. 

Storing in het buurtnet

Wanneer de buren ook geen stroom hebben kun je er vanuit gaan dat er een storing is in het buurtnet, het is niet mogelijk om een elektricien te bellen omdat hij de bevoegdheid hier niet voor heeft. Wanneer een een storing is in het buurtnet moet je bellen naar het Nationaal storingsnummer, er komt dan iemand van het netbeheer om te kijken naar de oorzaak van de storing. Het komt namelijk veel voor dat er tijdens graafwerkzaamheden een elektrakabel wordt geraakt, het duurt vaak wat langer op dit op te lossen. Het is dus belangrijk om altijd voorbereid te zijn op een stroomstoring.