Redyak
Image default
Gezondheid

5 tips tegen een winterdip

Massages zijn een geweldige manier om de winterdip te verminderen. Een massage is een uitstekende manier om te ontspannen, tot rust te komen en de gewone routine tijdens de koudere maanden op te schudden. Massage kan niet alleen stress verlichten, maar ook de stemming verbeteren, het energieniveau verhogen en lichamelijke pijnen die gepaard gaan met het winterweer verminderen.

De voordelen van massages

Een van de belangrijkste voordelen van massage in de winter is het vermogen om endorfine te produceren. Endorfine is een hormoon dat uw lichaam afgeeft als reactie op pijn of stress, en het kan positieve gevoelens opwekken in uw hele lichaam. Bij regelmatige massages kunnen deze hormonen worden gereguleerd en kan er na verloop van tijd geestelijk welzijn ontstaan. Bovendien vinden veel mensen dat massages hun gevoel van welzijn vergroten door een emotionele ontlading, waardoor ze beter kunnen omgaan met dagelijkse stressfactoren.

Bovendien bieden massages zowel fysieke als mentale voordelen. Koude temperaturen leiden vaak tot verkrampte spieren omdat ons lichaam probeert ons warm te houden. Massage helpt de bloedsomloop in het lichaam te stimuleren, wat de spierspanning kan verbeteren en tegelijkertijd ontspanning bevordert. Door gespannen spieren aan te pakken met massagetechnieken zoals Zweedse of diepe weefselmassage kunt u vermoeidheid verlichten en uw bewegingsbereik en flexibiliteit na verloop van tijd verbeteren.

SAD

Ten slotte kan een massage in de winter ook gunstig zijn voor mensen die lijden aan Seasonal Affective Disorder (SAD). Uit een studie gepubliceerd in The New York Times bleek dat regelmatige massages de deelnemers hielpen zich meer ontspannen en minder depressief te voelen tijdens de wintermaanden dan zonder massages. Ook bleek dat regelmatige massages de symptomen van SAD, zoals weinig eetlust, angst en slaapproblemen, aanzienlijk konden verminderen – allemaal symptomen die steeds vaker voorkomen tijdens de koudste maanden van het jaar, wanneer het natuurlijke licht beperkt is door de kortere dagen.

Het is bewezen dat één of twee keer per maand een professionele massage de gezondheid ten goede komt, zelfs bij koud weer. Niet alleen verbetert het de bloedsomloop, wat kan leiden tot een betere slaapkwaliteit, maar het kan er ook voor zorgen dat mensen zich tijdens de lange wintermaanden energieker en meer ontspannen voelen door de productie van endorfine te verhogen en de depressiesymptomen die samenhangen met SAD te verminderen. Als u dus op zoek bent naar een effectieve oplossing voor de winterdip, dan is een regelmatige massage zeker het overwegen waard! Maak direct een afspraak met Yules Masseert Rotterdam.